tisdag 4 mars 2014

Earth Hour bakelsen 2014 (ägg-, laktos- och glutenfri)

Inför årets Earth Hour har Mia Öhrn och Pia Hall tagit fram en Raw food chokladdröm. Den bakas helt utan ugn och receptet räcker till 8-10 bakelser. Jag älskar chokladmousse, men föredrar "riktigt" chokladmousse (70% kvalitets choklad, grädde, nypa socker, lite salt). Ska ha ett öppet sinne och prova denna bakelse. Den är inte bara betydligt nyttigare utan ägg-, laktos- och glutenfri.

Ingredienser
Botten:
150g (ca 1,5dl) ekologisk sötmandel
150g ekologiska valnötter
100g ekologiska dadlar (gärna färska)
Chokladmousse:
150g ekologiska dadlar (gärna färska)
2st ekologiska mogna bananer
2st ekologiska mogna avokado
1dl ekologiskt kakao
1tsk ekologiskt vaniljpulver
0.75dl agavesirap
1krm salt
Dekor: Kakao & ekologiska bär

Gör så här: Botten: Klä formen i bakplåtspapper. Mixa mandlarna och valnötterna i en mixer. Kärna ur dadlarna och tillsätt dem i mixern. Tryck ut massan i botten av formen.
Chokladmousse: Kärna ur dadlarna och mixa dem i mixern Tillsätt de övriga ingredienserna och mixa tills du får en krämig mousse. Bred ut moussen i ett jämt lager över botten och låt stå i kylen i 1h. Pudra kakao över bakelsen och dekorera med bär.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar