torsdag 19 februari 2015

Du har visst råd med ekologiskt

Butiker som är bra på ekologiskt ska uppmärksammas! I måndags var jag på Ica Supermarket (Järfälla) och slogs av vilket bra miljötänk den butiken har. Har länge uppskattat Icas miljötänk och deras EVM "Ica Eko". I fruktdisken har de samlat i hop alla ekologiska varor i en sektion och det var väldigt bra priser på ekologiskt. Exempelvis kostar en ekologisk citron 6.90 medan en icke ekologisk kostar 10.90. Ett bra exempel som tar död på myten "jag har inte råd att handla ekologiskt", vilket jag ofta får höra.

De hade även små marginaler mellan ekologiska och konventionella mejeriprodukter. De har ett större utbud av Urtekram (eko skönhetsprodukter, se bloggarkiv) och ekologiskt & fairtrade godis. Det var samma pris för ekologiskt och konventionellt kaffe. De hade även två stora hyllor och ska utöka med ytterligare en av ekologiska produkter från bland annat Kung Markatta, Urtekram och Rene Voltaire.

Hoppas flera butiker hänger på ekovågen och att vi tar död på myten "jag har inte råd med ekologiskt". Mycket handlar om att vara uppmärksam & jämföra priser, kanske köpa något med sämre datum som du kommer att hinna äta upp, vara prismedveten & ha koll på kampanjer och prioritera. Har du en tajt matbudget så planera och prioritera de varor som har störst miljöpåverkan och är farligast för din kropp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar