fredag 22 november 2013

Chokladtryfflar

Helgens recept! Mitt absoluta favorit recept på tryfflar från Arla. Det är enkelt, du behöver inte många ingredienser och det går fort. Jag brukar göra en dubbelsats och dela upp smeten på tre eller fyra för att få olika smaker. Exempelvis en naturell med flingsalt, apelsin, kardemumma, glögg och pepparkaka. Det går också bra att byta ut mörkchoklad mot vitchoklad och smaksätta med saffran. Jag gillar starka smaker och mycket kryddor så smaka av och tillsätt efter behov. Perfekt att bjuda på och ge bort.

Ingredienser
300g mörkchoklad
100g smör
1.5dl grädde

Smaksättning (samtliga smaksättningar är till en hel sats av receptet ovan)
Pepparkaka - 1tsk kanel, 0.5tsk ingefära och 0.5tsk kryddnejlika
Apelsin & flingsalt - skalet av 0.5 stor apelsin och 1 tsk flingsalt
Glögg - 0.5dl glögg
Kardemumma - 2tsk kardemumma
Saffran - 0.5g saffran

Gör såhär
Koka ihop smör och grädde. Smält chokladen i vattenbad. Blanda alla ingredienser och din smaksättning. Låt stelna i kylen i 1h, rulla till bollar och doppa i kakao och låt stelna i kylen 1h till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar