torsdag 14 november 2013

Mjuk pepparkaka

I måndags bakade jag mjuk pepparkakor som efterrätt för första gången. Den blev god, men inte perfekt. Jag ska ge det ett försök och krydda mer nästa gång. Är samma recept som min sambos mor  från vår kokbok och hennes blir alltid perfekt.

Recept:
100g smör
2 ägg
2.5dl socker
3dl mjöl
1,5dl gräddfil/filmkväll
2tsk bakpulver
1tsk kryddnejlika
1tsk ingefära
1msk kanel

Gör så här: Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser i en egen bunke med gaffel så att de blandas ordentligt. Tillsätt de torra ingredienserna, det smälta smöret och gräddfil/filmjölk. Vispa tills du får en slät smet. Smaka av och tillsätt mer kanel efter behov. Grädda på 175grader i 50-60min. Servera med lingon och grädde.

1 kommentar:

  1. Ett tips är: Byt ut till bikarbonat när du använder filmjölk. Å använd brun farinsocker så blir det nog mer lik orginalet. I orginalreceptet står det bikarbonat som kemiskt reagerar med filmjölken.

    SvaraRadera