tisdag 14 januari 2014

Härliga mjölk!

Arla Ekologisk Lättmjölk



















Det har länge debatterats om ekologisk mjölk är hälsosammare än vanlig mjölk. Nu bekräftar den första storskaliga och nationella kartläggningen i USA att ekologisk mjölk innehåller mer av omega-3-fettsyror. En typ av fett som är vanlig i fisk och som i andra studier kopplats till bättre hjärthälsa.

Under studien, som pågick i 18 månader, gjordes 378 provtagningar på både konventionella och ekologiska gårdar i sju olika regioner i USA.

Miljön&vardagen är glada att vi får ännu fler anledningar till varför vi ska välja ekologiskt och i detta fall ekologisk mjölk.

– Att dricka ekologisk mjölk dämpar utan tvekan riskfaktorer för hjärt- och kärlsjukdomar, säger studiens huvudförfattare Charles Benbrook som är professor vid Washington State-universitetets center för uthålligt lantbruk.

– All mjölk är hälsosam och bra för människor men ekomjölken är bättre eftersom den har en mer fördelaktig balans av dessa fettsyror.

– Det har varit flera studier tidigare som pekat i den här riktningen, även i Sverige. Grunden ligger i att djuren får gå ute och beta, säger Pelle Fredriksson, informatör vid SLU:s Centrum för ekologisk produktion och konsumtion.

Här kan du läsa mer om studien och ekomjölkens fördelar: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/ekomjolk-rik-kalla-till-omega-3_8891870.svd



Bild från Arla.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar