onsdag 12 februari 2014

Ecotools

Ecotools är miljövänliga skönhetsprodukter. De är enbart tillverkade av naturliga material såsom bambu, återvunnet aluminium och syntetisk mjukt hår. Det syntetiska håret består av Taklon och är inte djurtestat. Bambu är en "hållbar växt" som dessutom är ett starkt material.  Necessären som setten kommer i är gjorda av bomull och hampa och återvinningsbara. De finns att köpa på Åhléns

Jag har köpt deras mineral brush set; concealer borste, mini kabuki borste (rouge eller highlighter om de är i puderform), mineralpuder borste (för mineralpuder) och en borste för ögonen (jag använder dock den som en blender borste när jag ).
Ögon sett; base shadow borste, crease borste, blending borste, highlight borste och smudge borste.

Just nu är jag väldigt intresserad av smink och ser många tutorials på youtube. Här är mina bastips:
Base shadow borste: lägg en basskugga (gärna en beige neutral, champagne färgad)
Crease borste: en mörkare färg längst ut på ögat som blir allt svagare in mot halva ögat.
Blending borste: suddar ut skarpa linjer, sudda även ut mellan ögonskuggorna och highlightern med en färg som är i mitten av din basskugga & creaseskugga.
Highlight borste. under ögonbrynet, inne vid ögat (har du ingen highlighter kan du använda en vit skimrig ögonskugga).
Smudge borste: ta din crease färg och lägg nära under ögat. (starkare längst ut och svagare mot mitten/längst in mot ögat beroende på hur stark sminkning du vill ha). Du kan även använda en svart skugga med vatten på som eyeliner med denna borste.
Allmänna tips: Om du har väldigt pigmenterade ögonskuggor kan du använda dem blöta (ca 2st spray vatten) då får de ett mer heltäckande utseende och sitter bättre. Använd alltid ögonprimer, vanlig primer går även bra på ögonen, då sitter skuggorna hela kvällen. Om du väljer en lite mer glittrig basskugga, välj då en mer mat crease skugga. Välj de färger som passar dina ögon (bruna; neutrala färger, bronze, grön, lila, "gamelrosa", och vinröd). Du behöver inte göra en smokey eye med en svart skugga, utan det blir mer neutralt och inte lika "över sminkat" med exempelvis brunt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar