tisdag 14 juli 2015

Rabarberpaj och rabarberkompott

Sommar betyder rabarber i mängder för mig och med mycket kardemumma till! Serveras bäst med hemmagjord creme anglaise.

Rabarberpaj
Ingredienser
500g rabarber (ca 4-5st stjälkar)
0.5 msk potatismjöl
3msk strösocker
1tsk kanel
2tsk kardemumma
1.5dl havregryn
1.5dl vetemjöl
0.5dl socker
125g smör

Gör så här: Skala och skär rabarberna i tunna skivor. Smöre pajformen. Blanda direkt i pajformen med potatismjöl (suger upp väskan från rabarbern), strösocker, kanel och kardemumma. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Fördela det över rabarberna i formen. Skiva smöret tunt och lägg över degen. Grädde i mitten av ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter.

Rabarberkompott
Ingredienser
500g rabarber (ca 4-5st stjälkar)
1.5dl socker
1 kanelstång
2tsk kardemumma (efter behag)
1dlvatten

Gör så här: Skala och skiva rabarberna. Koka ihop med övriga ingredienser i cirka 20-30 minuter.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar