lördag 4 maj 2013

Brunsås av hemgjord buljong

Tänkte tipsa om att ta hand om den buljong som blir över från till exempel långkok av kött och grönsaker genom att frysa in i iskuber och använda senare. Då har du en billig, god och tillsatsfri buljong. Buljongen kan med fördel användas som grund till såser. Här kommer ett tips på brunsås som jag brukar göra den.

Brunsås
4 portioner

Gör så här:
4 iskuber buljong
1 msk lingonsylt
2 tsk tomatpuré
1 tsk ketchup
1 msk brun maizena
2 dl grädde
2 dl mjölk
Kinesisk soja
Salt och svartpeppar

Gör så här:
Smält buljongiskuberna i en kastrull. Blanda i lingonsylt och tomatpuré. Vispa i maizena. Späd ut med mjölken. Koka upp. Runda av med grädden. Låt småkoka. Smaka av med soja, salt och peppar.

Hemgjord buljong i iskuber
 
Annas brunsås

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar