Årets farsdagskaka blev en kladdkaka med ett överdrag av nougat. Supermäktig men supergod därför vill jag tipsa om den i höstmörkret. Självklart äggfri så att alla i vår familj kan äta den.
Äggfri kladdkaka med nougat
Ingredienser:
150 g smör
2 msk ljus sirap
3.5 dl socker
3 dl mjöl
1 dl kakao
1.25 dl mjölk eller grädde
150 g Odense nougat
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Rör sedan i sirapen. Blanda vidare i socker, mjöl och kakao och rör om. Blanda slutligen i vätskan. Låt småkoka ett par minuter under omrörning. Häll i form, ca 26 cm i dm. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader, i 20 minuter.
Hyvla över nougaten och bred ut över kakan direkt när du tagit ut den.
Stort grattis till alla pappor idag!
den godaste kladdkaka vi ätit. glass eller grädde till
SvaraRaderaVa kul!
Radera