I år gjorde vi vår egen variant av Buffetidningens förslag till midsommartårta - en lyxig kladdkaka med sommarbär http://www.ica.se/recept/lyxig-kladdkaka-med-sommarbar-717753/ Istället för att följa deras recept gjorde jag en lyxig variant av en äggfri kladdkaka med både mörk och ljus choklad i samt toppad med nyplockade smultron istället för jordgubbar. Det blev en god och uppskattad tårta.
Ingredienser:
100 g mörk choklad
50 g smör
1 msk kakao
1 msk vaniljsocker
3 msk sirap
1,5 dl socker
en nypa salt
2 dl mjölk
2 dl grädde
5 dl mjöl
3 tsk bakpulver
Smör och ströbröd till formen
8 bitar ljus choklad
Gör så här:
Smält chokladen och smöret. Rör i kakao, vaniljsocker, sirap och socker och en nypa salt. Häll i mjölk och grädde. Rör i mjöl tillsammans med bakpulver. Häll i form med avtagbarkant som du har smörat och ströat. Häll i smeten och tryck i chokladbitarna. Grädda 20 minuter, 200 C.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar