Min granne är inte bara en fantastisk fotograf utan även en hejare på att laga mat. I går när det var måndag och som ni vet, köttfri måndag, pratade vi om vad vi skulle äta till middag och hon frestade mig med deras middag som var vegetarisk och till största del även ekologisk och ägg från egna höns! Jag måste bara testa båda recepten och fick även dela med mig av dem till er. Så här kommer de!
Ekologiska bönbiffar
Gör så här: Blanda ekologiska bönor med ägg, lite grädde, salt och peppar och en dutt med fiberhusk. Stek dem i smör. Servera med sallad och lingonsylt.
Ungsbakad Chevrébakelse
Gör så här: Stompa sötpotatis och vanlig potatis. Lägg på bladspenat och Chevré. Lägg runt pastadeg för att hålla allt på plats. In i ugnen en sväng. Till det ugnsrostade rödbetor, valnötter och paprikor med rosmarin. Servera med lite balsamico till det.
Något att äta nästa veckas köttfri måndag eller varför inte redan i kväll?!
Tack Ewa!!
http://ewasbilder.blogspot.se/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar