Från Westander Klimat och Energi
Mat som är bra för klimatet är också bra för hälsan
Konsumtionen av livsmedel står för en femtedel av växthusgasutsläppen från vår totala konsumtion. Men det är fullt möjligt att halvera klimatpåverkan genom att ändra våra matvanor. Det visar en rapport om matens klimatpåverkan 2050 som tagits fram av Jordbruksverket, Naturvårdsverket och Livsmedelsverket, skriver Jordbruksverket i ett pressmeddelande.
– Om vi satsar på att både klimatanpassa produktionen av maten och ändra våra matvanor kan vi komma ned till 0,5 - 0,8 ton koldioxidekvivalenter per person och år till 2050, säger Karin Hjerpe på Jordbruksverkets klimatenhet. Det är stor skillnad mot de 2 ton vi släpper ut idag.
Läs pressmeddelandet från Jordbruksverket
Läs rapporten ”Hur liten kan livsmedelskonsumtionens klimatpåverkan vara år 2050?” (pdf)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar