fredag 1 mars 2013

Smultrontårta a la Maja

Det är härligt att kunna göra en smultrontårta mitt i vintern. Min dotter fyllde nyligen år och hon önskade sig en smultrontårta. Det har vi vetat om och plockat många smultron förra sommaren. Även mormor har plockat smutron till hennes födelsedagstårta. Jag lyckades riktigt bra med den glutenfria och äggfria tårtbotten. Se även tidigare blogginlägg www.miljonochvardagen.blogspot.se/2013/02/kalashelg.html Här kommer ett av de utlovade recepten!

Smultrontårta a la Maja



Ägg- och glutenfri tårtbotten

Ingredienser:
4 dl glutenfritt mjöl
2 dl socker
1 tsk vaniljpulver
3 tsk bakpulver
2,5 dl mjölk
50 gram smör

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Smält smöret. Häll i smör och mjölk i mjölblandningen och vispa smeten slät. Grädda längst ner i ugnen på 175 grader i cirka 40-50 minuter (beror lite på formstorleken). Låt en sticka avgöra när den är klar.

Fyllning
Smultron
Grädde
Vaniljkräm
Nougatkräm

Garnering
Grädde
Smutron

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar