måndag 26 maj 2014

Nässelsoppa

Nässlor var spännande att äta tyckte barnen och detta blev en jättegod soppa. Lätt att göra dessutom. Våren bjuder på härliga nässlor - passa på att plocka dem nu när de är späda! Att plocka nässlorna var nog det roligaste enligt Melvin 3 år. Han skulle berätta på förskolan om vår tokiga middag och att det faktiskt går att äta nässlor utan att de bränner en.

Nässlor till nässelsoppa
Nässelsoppa
4 portioner


Ingredienser:
2 l späda nyskördade nässlor
3 potatisar
1 dl hackad gräslök
1 msk färsk hackad timjan
1 l vatten
1 dl grädde
2 msk maizena
1 tsk salt
1 krm muskot


Gör så här:
Plocka späda nässlor på våren då är de som godast. Skölj nässlorna noga. Klipp bort hårda stjälkar. Skala och skär potatisen i småbitar. Koka upp vattnet. Häll i nässlorna, potatisen, gräslöken och timjan. Koka 10 minuter. Mixa soppan. Häll i grädden och red soppan med maizena. Smaka av med salt och muskot. Servera med ett gott bröd.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar