fredag 16 maj 2014

Stockholms bästa caféer

Här kommer första delen i min Stockholmsguide!

Weinercaféet är ett anrikt café på biblioteksgatan. De har bordsservering, bra sortiment och väldigt bra öppettider. Det känns som att komma in en annan tid! Mitt absoluta favorit café.
L´Egoiste (systercafé till Saturnus) ett franskt café i Modegallerian. Här hittar ni Stockholms största bullar och riktig varm choklad gjord på choklad från Valrhona (tar du en stor choklad får du en soppskål). Kaffet är däremot sådär, hit går du inte för att njuta av en god espresso.
Chokladfabriken har inte bara chokladpraliner utan de bästa chokladbakelserna, bra kaffe och flera typer av varm choklad (vit, ljus och mörk varm choklad). De säljer även bakchoklad och godis. På sommaren har de glass som är bland Stocholms bästa.
Tösses bageri är ett bageri med servering på Karlavägen, Östermalm. De har vunnit pris för sina semlor i flera år. Ett fint café från 1920 med fantastiskt sortiment.
Petite France ligger vid Rådhuset, Kungsholmen. Det är som att komma till ett riktigt franskt café. Stockholms mest fantastiska bakverk till bra priset.
Café Esaias är ett indie café med stans bästa kaffe (dessutom ekologiskt) långt uppe på Drottninggatan mot Odenplan. De har dessutom väldigt goda pain de chocolate som smakar precis som i Frankrike. Enda negativa är att det är en liten lokal, dåliga öppettider och svårt att få bord.
Non Solo bar ligger på Odengatan 34, nära Stadsbiblioteket. Väldigt bra kaffe, bra öppettider, goda sallader och italienska bakverk.
Linn & Viktor ett litet ekologiskt bageri på Nortullsgatan (mellan Odenplan och Hagaparken). De har fantastiska kanelbullar och är ett bageri jag vill gynna. De har tyvärr inga bord, men varför inte ta med en kaffe och bulle till Hagaparken?
Om du vill fika på en kaffekedja så har Waynes konserthuset bäst sallad och Waynes Kungsgatan har bäst öppettider, mycket plats, är nyrenoverat och en juice bar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar