torsdag 4 oktober 2012

Äggfria äppelfärsbiffar

Detta är min variant på ICAs recept på äppelbiffar. Jag gör dem äggfria och använder havregryn att binda ihop biffarna med istället.



8 personer

Ingredienser:
800 g nöt- eller lammfärs
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl grädde
1 dl mjölk
1/2 dl havregryn
1/2 dl riven lök
2 stora rivna äpplen
2 dl hackad persilja
smör

Gräddsås:
Sky från biffarna
Brun maizenaredning
Grädde
Rårörda lingon eller lingonsylt
Salt och peppar

Dressing:
2 dl crème fraiche
1 dl rårörda lingon eller lingonsylt

Gör så här:
Lägg havregrynen i mjölken och låt de stå och dra. Undertiden blandar du färsen med salt, peppar, grädde, persilja och lök. Grovriv äpplet och rör ner det i färsen. Blanda i havregrynsröran.
Forma till åtta stora eller sexton små ovala biffar. Stek dem i en stekpanna så att de får färg. Lägg dem i en ugnssäker form och låt eftersteka i ugnen.
Ta sky från biffarna och koka upp i kastrull med maizenaredning, grädde och lingon. Vispa under tiden tills lagom tjock sås.
Blanda crème fraiche och lingon.
Servera biffarna med potatis, en god sallad, gräddsås och en klick lingondressing.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar