torsdag 11 oktober 2012

Kyckling med äpple serverat med svart ris

 
4 portioner

Ingredienser:
1 kg kycklingfilé
smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 äpplen
ca 75 g rökt skinka eller magert rökt fläsk
1-2 lökar
1 dl grädde
1 dl mjölk
timjan eller persilja

Gör så här:
Bryn kycklingen i smör i en stor stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg på lock och låt kycklingen eftersteka i 20-20 min. Kärna under tiden ut äpplena och skär dem i tärningar. Strimla skinka och lök. Fräs äpple, skinka och lök tillsammans med kycklingen. Häll på grädden och mjölken. Smaka av med salt och peppar samt timjan eller persilja.

Jag serverade kycklingen med svart ris. Det svarta riset är ekologiskt och kommer från Saltå Kvarn. Saltå Kvarns samtliga produkter kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Det svarta riset har uppstått genom korsning av inhemska rissorter i Po-dalen. Det är ett fullkornsris som har alla riskornets beståndsdelar kvar och är därför naturligt rikt på vitaminer och mineraler. Smaken är fyllig och lite nötig. Riset behåller sin svarta färg vid kokningen vilket för det extra dekorativt på tallriken.

Du kan läsa mer och hitta fler recept på www.saltakvarn.se

Ekologiskt odlat svart ris från Saltå Kvarn
Närbild på det svarta riset




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar