fredag 7 mars 2014

Ägg- och glutenfri kardemummakaka

Nytt test av bakverk som både är ägg- och glutenfritt. Denna kardemummakaka vill jag dela med mig av. Blev riktigt god! Smakar som en blandning av kubb och sockerkaka. Receptet räcker till en vanlig sockerkaksform. Vi gjorde i barnens minibakformar och då blev det tre små bakverk :)

Ägg- och glutenfri kardemummakaka

Ägg- och glutenfri kardemummakaka


Ingredienser:
2 dl kokosmjöl
2 dl glutenfri mix (jag använde Leilas)
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 tsk kardemumma
3 tsk bakpulver
75 g smör
2 dl mjölk
3 msk pärlsocker


Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna i bunke. Finfördela rumsvarmt smör i blandningen.Tillsätt mjölk och rör ihop snabbt. Klicka i en smord och bröad form och strö över pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen 200 grader i ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar