Igår bakade jag en morotskaka. Receptet kommer från Arla Köket, rekommenderar verkligen deras app!
Ingredienser
100g smör
2,5 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
3 dl vetemjöl
3 (normalstora, ca 300g) morötter
3 ekologiska ägg
Kräm
250g Kesella kvarg
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
25g smör
Gör såhär: Börja med kakan. Sätt ugnen på 175 grader. Smält 100g smör, vispa smör och sockret poröst. Rör ner ett ägg i taget. Skala, riv morötterna och blanda i de i smeten. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och kanel. Smöra en form ordentligt, jag använde standard mått ca 24 cm i diameter med löstagbara kanter. Grädde nedre delen av ugnen i 40 minuter. Låt svalna, bred på krämen och låt stå i kylen ca 30 minuter.
Kräm: Smält smöret. Rör ner Kesella kvarg, florsocker och vaniljsocker. Rör om nogrant. Låt stå i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar