lördag 5 maj 2012

Vit kladdkaka med granatäpple (Äggfri)

En av mina favoriter! Och perfekt för de som inte tål ägg.
Man kan även utesluta gluten som jag själv brukar göra genom att byta ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix.





Ingredienser:


100 g vit choklad
100 g smör
2 dl socker
150 g lättkesella
2 ½ dl vetemjöl eller glutenfri mjölmix
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
saft och skal av en halv citron

Creme fraiche glasyr:
2 dl crème fraiche
1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

1 granatäpple till garnering

Kladdkaka (Äggfri)Gör så här:

Smält chokladen i vattenbad. Smält smöret.
Rör socker och kesella ca 5 min.
Blanda i choklad och smör i kesella blandningen, rör om. Häll i citronsaft och skal, blanda. Blanda de torra ingredienserna, häll i lite i taget i smeten.
Smöra en form med löstagbar kant och ströa den.
Grädda i 200 grader ca 25 min.


Låt kakan svalna. Blanda ihop crème fraiche, florsocker och vaniljsocker. Bred glasyren över kakan. Snitta skalet på granatäpplet. Bryt försiktigt upp det och plocka ur kärnorna över kakan. Undvik det vita eftersom det är beskt. Garnera kärnorna över kakan. Prova gärna att byta ut granatäpplet mot bär av någon sort.

Smakligt lördagsgodis!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar