tisdag 9 oktober 2012

Choklad- och blåbärsmousse

Super god och lätt efterrätt! Tänk på att köpa ekologiska råvaror! Speciellt bär som är rikligt besprutade. Receptet kan givetvis göras utan ägg.

Du behöver:
200g mörk bakchoklad
1 nypa salt
5dl grädde
2 ägg
Ett paket frysa blåbär
1 tsk vaniljsocker
1 tsk strösocker

Gör såhär: Vispa grädden, självklart med en nypa socker i. Dela upp grädden i två bunkar. Smält chokladen över ett vattenbad. Rör i chokladen i ena bunken med en nypa salt.
Smält blåbär över vattenbad, rör i den andra bunken tillsammans med sockret och vaniljsockret. Tillsätt ett ägg i vardera bunke. Rör i "åttor" med en spade för att inte få in mer luft, så att moussen blir riktigt god.

Servera i ett fint glas. Först chokladmousse, några färska blåbär och sedan blåbärsmoussen. Avsluta med ett fint chokladflan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar