söndag 16 mars 2014

Vegetarisk chili sin carne

En chiligryta är en klassiker, varför inte göra den vegetarisk? Perfekt till matlådor eller ett större sällskap. Våga prova att ha i lite kakao, det förhöjer verkligen smaken och är min hemliga ingrediens. Hoppas ni tycker om mitt recept!

Ingredienser
Lite smör till stekning
1paket quornfärs
1 burk vita bönor
1 burk blandade bönor/kidneybönor
2 paket krossade tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Ca 4dl vatten
Ca 5st champinjoner
2tsk kakao
1tsk cayennepeppar
1 grönsaksbuljong
2.5tsk chilipulver
1.5tsk paprikapulver
0.5tsk timjan
Svartpeppar & salt

Servera med ris/bulgur/quinoa, majs, gräddfil & tortillachips

Gör så här: Haka och stek den gula löken och champinjonerna. Stek quornfärsen. Koka i hop det med krossade tomater, vatten, salt, peppar, chilipulver, cayennepeppar, kakao, paprikapulver, timjan, grönsaksbuljong och pressa vitlöksklyftorna. Låt koka i ca 20min. Tillsätt bönorna och låt puttra i ytterligare 10min. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar