lördag 22 december 2012

Juliga köttbullar

Som vanligt experimenterar jag med ägg och glutenfria alternativ . Det som är synd när man använder glutenfria produkter är att det är svårt att få tag på det ekologiskt. Här kan vi påverka som konsumenter! Jag har börjat fråga efter det i affärerna och ska vara på tillverkarna också. Gör gärna detsamma om ni vill ha ekologiska glutenfria alternativ att baka med.




Juliga köttbullar
Ca 100 st

Ingredienser:
1 kg köttfärs
1,5 dl havregryn
3 msk Maizena majsstärkelse
1 msk fiberhusk 
2 dl vatten
1 dl grädde
4 msk riven lök
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 krm kryddpeppar
smör till stekning

Gör så här:
Blanda havregryn, majsstärkelse, fiberhusk, vatten och grädde i en bunke. Låt blandningen svälla i 10 min. Tillsätt sedan lök, salt och kryddor. Lägg i färsen och arbeta allt smidigt. Klicka sedan i köttbullssmeten i en varm stekpanna med smör i. Bryn köttbullarna, inte alltför många åt gången, tills de får färg runt om. Efterstek dem i en gryta, på en plåt i ugnen eller i stekpannan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar