Smällkarameller |
Mintpastiller |
Maria hade med sig ekologisk glögg |
Mintpastiller
Ca 40 st
Ingredienser:
4 dl florsocker
1 dl vatten
1/4 tsk ättiksprit
5-7 droppar pepparmyntsolja
75 g mörk blockchoklad
Gör så här:Koka florsockret med vattnet och ättikspriten i en kasrull tills lagen håller trådprov.
Trådprov: Häll lite sockerlag i ett vattenfyllt glas, ta upp lagen, dra den mellan fingrarna. När den trådar sig är den färdig.
Häll sockerlagen i en skål och låt den kallna. Smaksätt med peppermyntsolja och arbeta smeten med en gaffel tills den blir midig och ganska fast. Ställ skålen över en kastrull med kokande vatten och rör tills massan är seg och tjockflytande. Klicka ut smeten med en tesked på ett smörgåspapper och låt pastillerna stelna.
Smält chokladen i ett vattenbad och lägg en klick på varje pastill som garnering. Lått chokladen kallna innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar