torsdag 20 september 2012

Företag tappar miljöintresse

Gårdagens nyheter rapporterade om minskat miljöintresse och sänkta miljömål för småföretagande. Små företag har inte samma press att miljöcertifiera sig och uppnå nya och högre miljömål som stora företag har. Det är logiskt och självklart har större företag i majortieten mer avfall och kan göra större skillnad. Men om trenden för småföretagare håller i sig och allt fler tappar miljöintresse kan det få många negativa följder. Många småföretag tillsammans kan bidra till mer än man tror och trenden kan sprida sig både globalt och till svenska stora företag.

En lösning är miljöpartiets förslag om en grön innovationsfond där industrin ska kunna söka finansiering till åtgärder som förbättrar miljön.

En annan lösning är sänkt bolagsskatt som kommer underlätta oerhört för småföretagare vilket ger dem pengar över till miljöfrågor.

Förslag på lösningar? Hur tänker ni? Några frågor på det?

1 kommentar:

  1. Sänkt bolagsskatt med 23 miljarder tror jag mest gynnar väldigt stora företag som vattenfall' att de får ännumer klirr i kassan. Jag tror att det är bättre att lägga de pengarna på grön innovationsfond. Då kanske de stora företagen anstränger sig mer.

    SvaraRadera