söndag 17 juni 2012

Rabarbersmulpaj

Igår åt vi trerätter till middag bestående av grönärtsoppa, grillad entrecote m färskpotatis och rabarbersmulpaj som jag bakade. Den blev super god och jag fick mycket beröm!

Ingredienser
500g rabarber
0.5 msk potatismjöl
1 tsk kanel
4 msk strösocker
Deg:
1.5 dl vetemjöl
1.5 dl havregryn
0.5 dl strösocker
125g smör

Gör såhär: Tvätta och skär rabarberna. Blanda dem med socker, potatismjöl och kanel i en ugnsäkerform. Blanda smör, vetemjöl, socker och havregryn till en smulig deg. Täck rabarberna med degen. 225grader i cirka 20minuter. Servera med lättvispad vaniljsås och/eller gameldagsvaniljglass

Tips: Skär inte smör över degen sist utan ha med det i degen från början. Då får du jämnare/finare yta och inte extra smörsmak på något ställe. Hälften havregryn och hälften vetemjöl är bäst i alla efterrättspajer, blir krispigt gott. Och till sist använd ekologiska produkter, får faktiskt ofta en "klarare" smak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar