onsdag 15 augusti 2012

Dublin gudie

Sevärdigheter
Kilmainham Gaol - Gamalt fängelse med en fantastisk guidad tur och tre våningar museum. Fängelset stängdes 1924 och har mycket intressant historia. Statligt museum därav billigt inträde €2. Ligger en bit bort, ca 40min promenad, men flera bussar går dit för €1.9/tur. Bussen tar bara kontanter och ger ingen växel.

Dublin Castle - Intressant historia och ligger väldigt centralt. Vi gick tyvärr aldrig den guidade turen pga. fullbokning, men ska definitivt göra det nästa gång. €3 tips var där i god tid.

Jameson destilleriet - Jameson kända wiskey destillerie. Guidad tur och avslutas med en wiskey. Pris €11. Verkligen att rekomendera för alla wiskey älskare!

Trinity College & The book of Kells - Det äldsta universitetet i Irland. The books of Kells finns på ett museum i den gamla biblioteks byggnaden.

St Stephen Green Park - Köp med frukt och njut av den vackra miljön. Dublin har många stora fina parker, perfekt för picknick.

Resturanger och caféer
Taste of Emilia - Den bästa italienska resturang jag har besökt. Ostar, skinka, oliver, tomater och ett gott rödvin från Toscana. Allt importerat från Italien och med bra råvaror. Till varmrätt tog vi bruschetta som var pizzaliknande. Till efterrätt två hembakade kakor. En gastronomisk upplevelse! Bra priser.

Belfast Bank - Vacker miljö i en gamal bank. Vi drack ett fruktigt vitt vin och jag åt skaldjurslinguini. Barista cappuccino som var otroligt god enligt min pojkväns föräldrar. Värt ett besök!

Yo Sushi - Sushi kedja med olika rätter på rullband. Du plocker de du vill ha och betalar per tallrik. Rätt dyrt, men god fantasifull sushi. Prova deras efterrätter; chokladtryffel inlindad i pannkaka med jordgubbar och Japanska pannkakor med vaniljfyllning och hallonsås.

The Gourmet burger - Gourmet hamburgare, med goda potatisklyftor och hemmagjord barbequesås. Pris ca €14

Lemon crepes and coffee- Crepes i alla möjliga smaker. Vi tog in nutella, mörkchoklad med jordgubbar och äpple med kanel. Serveras med vaniljglass eller grädde. Pris ca €6.5/crepe

Coppinger Row - Verkade vara ett inneställe för Dublins "fashionelite". Åt risotto och min pojkvän åt anka. Väldigt god mat. Pris ca €14

Butlers chocolate - Känd chokladkedja med både cafe och butik. Köpte ett antal praliner och varmchoklad kitt. De har fantastiska bakelser och cappuccino. Värt ett besök.
Tips: Prova Powers wiskey, en mer okänd wiskey som lokalbefolkningen dricker. Väldigt god och mer smakrik än Jameson. Vi köpte med några flaskor hem.
Passa på att göra manikyr/pedikyr, betydligt billigare än i Sverige. Jag gjorde manikyr på Nail inc på Debenhams och är mycket nöjd.
Ha alltid både solglasögon och paraply till hans. Det Irländska vädret är precis som det Engelska. Opålitligt.
På Boots kan du fynda skönhetsproduker, jag köpte smink på Natural cosmic. På flygplatset fyndade jag Elisabeth Arden produkter till mindre än hälften av de svenska priserna.

OBS! Alla priser på sevärdigheterna är studentpriser. Mina bästa upplevelser var Kilmainham Gaol, Butlers chocolate och maten på Taste of Emilia.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar