fredag 3 augusti 2012

Torskryggfile i senapsås

Igår bjöd vi på torskryggfile i senapssås med färskpotatis och hericots verts till. Det var en lyckad kväll med trevligt sällskap och mycket skratt. Till efterrätt hade våra gäster med Gino, måste vara den lättaste efterrätten och väldigt gott. Bär (frysta ekologiska eftersom bär är bland de mest besprutade), riv din favorit fairtrade choklad över, in i ugnen till chokladen smälter över frukten (185 grader i max 10 minuter) och servera med glass. Mums!

Du behöver:
4 torskryggfiler (frysta direkt från frysen och vanliga torskfileer fungerar utmärkt.)
1 creme fraiche
Salt, vit- och svartpeppar
1 msk diljon senap
1.5 dl mjölk
1 tärning hönsbuljong
Ca 2 msk gräslök

Gör så här: Vispa creme fraiche, mjölk och hönsbuljong. Låt puttra i cirka 5 minuter. Lägg i fisken. Rör i senapen, salt och peppar. Låt koka 10 minuter. Strö över lite gräslök. Servera med färsk potatis och hericote vertes.

Tips: Hönsbuljong passar till allt! Det avslöjade en kock till min mamma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar