onsdag 22 augusti 2012

Findus rekordhöga utsläpp - dags att använda din konsumentmakt?

"Utsläppen av syreförbrukande rester från ärtskörden på Findus i Bjuv har orsakat omfattande fiskdöd i Vegeå. Halterna av syreförbrukande material var redkordhöga i mitten av juli, skriver Helsingborgs Dagblad. Under vecka 28 låg värdet nästan tio gånger högre än den rekommenderade nivån." skriver Dagens Industri i måndagens utgåva.

Se till att du inte bara köper närproducerade utan ekologiska råvaror. Ekologiska produkter innehåller mindre kemikalier, konstmaterial och bidrar till mindre utsläpp. Bättre för miljön och din kropp. Använd din konsumentmakt! Om du väljer ekologiskaprodukter framför konventionella bidrar du till en ökad produktion, ökade inköp till att producera mer och öka utbudet av den ekologiska varan. På lång sikt kan du hjälpa till att konkurrera ut den konventionella varan. Konsumentmakten är starkare än du tror!

Ett bra exempel på avkastning av konsumentmakt är tandkrämer. För bara cirka tjugo år sedan använda många företag som producerar tandkrämer sig av onödiga plastförpackningar runt tandkrämerna. Konsumenterna uteslöt då tandkrämerna med förpackning från marknaden vilket ledde till att förpackningarna slutades tillverkas. Det finns fortfarande, men betydligt färre, företag som använder plastförpackningar. Jag vet att Pepsodent använder det på "ultra white now" och ibland på deras nyheter. Kanske ser förpackningen lyxigare ut? Det förpackningen egentligen bidrar till är en onödig förpackning, miljöförstöring och bäddar in din tankräm i gifter. Plast innehåller mycket farliga kemikalier som ni vet sedan tidigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar