söndag 26 augusti 2012

Kräftskiva

Ikväll bjuder Anna med familj på kräftskiva! Det finns många olika kräftor att välja på; spanska, turkiska, svenska eller kinesiska? De prismedvetna köper förmodligen kräftor från Kina. Den kinesiska kräftan är en sumpkräfta, de växer snabbt, är hårda i skalet och mörkröda. De spanska är också sumpkräftor medan de turkiska är mer lik våra svenska flodkräfta. Flodkräftor behöver fem år för att bli stor nog för att äta vilket gör priset högre och tillgången sämre. Ur miljösynpukt är de svenska kräftorna bäst på grund av kortast resa från fiskeställe till kokning. Visst är de dyrare, men kräftsäsongen är bara en gång om året och du stjöder miljön och svensk industri.

Till kräftorna serveras ofta västerbottenpaj och sallader. Gör en säsongsbaserad sallad! Jag tänkte ta med efterrätt, äggfri kladdkaka med massor av bär och något mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar