måndag 2 juli 2012

Badrum

I badrummet finns det många farliga kemikalier och bakterier. Bakterier älskar fuktiga och varma miljöer. Var därför noga med att städa badrummet. Torka av hyllorna i skåpet, handfatet, toaletter och så vidare. Att göra rent sminkväskan en gång i veckan är även nödvänligt. Smink och borstarna samlar upp stora mängder smuts under bara några dagar. Om du inte har en rengöring speciellt framtagen för just sminkborstar går schampo och balsam utmärkt för borstar av naturhår. För syntethår går ansiktsrengöring bra.

Många produkter innehåller starka ämnen som kan orsaka bland annat cancer och alleriger. Produkter som schampo, balsam, tvål tvättar man av snabbt så de har inte kontakt med huden speciellt länge. Men ämnena som spolas ner är farliga för vår miljö.

Till exempel mjällschampon innehåller zinkpyrition som är ett väldigt starkt ämne. Många vattenlevande organismer drabbas av vår mjällschampo konsuntion. En halv tesked vanligt mjällschampoo dödar hälften av fiskarna i ett akvarium om 1000 liter vatten under fyra dygn. Det är helt sjukt?!

Många som tror sig ha mjäll har inte det utan oftas räcker det med ett schampo för torrt hår. Huden kan ha dåligt pH värde på grund av torr hårbotten och därför kan vi ibland se vita hudflager. Om du däremot har mycket mjäll måste du få rent enda från hårsäcken för att får bort det helt. Med mjällschampo tar du bara bort det yttersta lagret som troligtvis kommer bildas igen snarast. Då bör du gå till en hudläkare för att få en kortison salva utskriven.

Krämer och andra produkter som stannar längre på huden bör vi verkligen välja ekologisk eller svanen märkt. Självfallet gärna alla produkter, men viktigast är de produkter som stannar längst på huden.

Styling produkter är ofta i "gas form", undvik det. Många dyrare produkter är ofta dryga jämfört med budget. Satsa på det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar