måndag 9 juli 2012

Klimatändringar - speak up

I Ryssland har fler än 150 omkommit efter översvämning. I USA är det värmebölja där mer än 40 har dött. #svt http://t.co/EZo7pIvI -- SVT Nyheter (@svtnyheter)

Hittade denna tweet nyss och likaså om översvämning i Småland. Nu ser vi mönster i klimatet; värmehöjningar, översvämningar och så vidare. Ni kan tänka er vilka hur der kommer se ut om cirka tio år?! Läskigt, vi har vetat om det här. Vi får läsa om växthuseffekten och miljöaspekter åtminstånde grundläggande i skolan, annars gör media även ett bra jobb för er som har missat det.

Jag är rädd för att när reaktionerna har satts igång så kommer allt gå fortare. Jag vet att många tänker "men jag kommer hinna leva klart innan jorden går under" och "det spelar väll ingen roll om jag gör något". Men det är inte "när jorden går under" som är allt utan hur dina barn/barnbarn kommer få det i framtiden. Vill vi leva med klimatändringar och naturkatastrofer? Nästa tsunami tros vara i Medelhavet i Europa. Vill vi uppleva det?

Dessutom kostar naturkatastrofer väldigt mycket pengar. Världen befinner sig i Finanskris och krispaketen blir mer kritiska. Tänk en situation med flera naturkatastrofer samtidigt eller tätt in på varandra med en värre finanskris. Det kan komma en dag när vi inte kan hjälpa till att bygga upp allt igen. Kinas inflation gick ner till 2,2% nydligen vilket i sin tur innebär att arbetslösheten blir starkare i Kina.

Du kan vara med och påverka! Om alla gör små saker i sin vardag, gör ditt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar