lördag 14 juli 2012

Grönt middagstips

Supergod vegetarisk middag som går hem hos alla. Tips!

Receptet från kokaihop.se
http://www.kokaihop.se/recept/vegetarisk-lasagne-4


Vegetarisk lasagne

Vegetarisk lasagne

Mustig och god vegetarisk lasagne med fetaost och spenat. Som vardagsmat eller till tjejmiddagen kanske.

Ingredienser (4 portioner/st.)

2 stmorötter
2 stsquash
1 stgul lök alt. en halv purjolök
1 stvitlöksklyftor ( efter smak)
0,5 stchilifrukt, röd (efter smak)
1 mskolja
1 burkkrossade tomater
2 dlkokbar lätt creme fraiche
0,5 tsksocker
0,5 tsksvartpeppar (efter smak)
1 nypablad från basilika (efter smak)
250 gramfrusen bladspenat, tinad
150 gramfetaost (jag föredrar Apetina som är mildare än "riktig")
9 stlasagneplattor
100 gramriven ost

Gör så här

  1. Skala och skär morötterna och squashen i halvmånar.
  2. Hacka löken, vitlöken och chilin.
  3. Fräs löksorterna i oljan tillsammans med morötterna ca 5 min. Tillsätt squashen, tomaterna, creme fraiche och kryddorna utom basilikan. Ta inte i för mycket chili eller peppar på en gång om du är osäker. Smaka av efterhand och justera framför allt chilimängden allteftersom. Om du vill kan du tillsätta lite salt men tänk på att fetaosten är salt så ta inte för mycket. Låt puttra i 10 minuter, tillsätt basilikan.
  4. Krama ur vattnet ordentligt ur spenaten, smula fetaosten och börja lägga samman lasagnen. Först lite sås, lasagneplattor, sås, hälften av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås, resten av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås och så den rivna osten.
  5. Grädda i 225 grader ca 30 minuter.
Se fler recept från Ninelusk på kokaihop.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar