Eftersom min yngsta son är äggallergisk och min mamma som kom på besök idag är glutenintolerant är den såklart ägg- och glutenfri. Man kan även lätt göra den mjölkfri genom att byta ut till mjölkfritt smör, mjölk och grädde. Självklart är den bakad med så många ekologiska ingredienser som möjligt!
I vår familj har vi tagit beslutet att prioritera att bara köpa ekologiska livsmedel. Jag och min man tog det beslutet när vi fick vårt första barn för snart 7 år sedan. Varför då kanske ni undrar? Jag skulle säga att den främsta anledningen är att ekologisk mat odlas utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. Vi vill inte att våra barn ska få i sig gifter genom maten vi ger dem. Men det finns flera skäl till varför vi köper ekologiskt.
Intresserad att veta mer?! Surfa in på:
www.coop.se/Ansvar--paverkan/Miljo--ekologi/Varfor-ekologiskt/
www.slv.se/grupp1/Markning-av-mat/Ekologisk-mat/
Vår Påsktårta
Ägg- och glutenfri tårtbotten
50 g smält smör2 1/2 dl glutenfritt mjöl
2 dl potatismjöl
3 dl socker
3 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2,75 dl mjölk
Gör så här:
Sätt ugnen på
200°C. Smält smöret i en kastrull och ställ den åt sidan. Blanda under tiden de torra ingredienserna i en bunke. Blanda det smälta matfettet med mjölk och häll i det i mjölblandningen. Vispa med elvisp till en jämn smet.
Häll sedan smeten i en smörad form.
Grädda på 200°C i nedre halvan av ugnen ca 45 minuter.
Fyllning och garnering
Fyllning 1 -
Banan, grädde, kakao, riven vit och mörk chokladFyllning 2 - Vaniljsås, sylt och bär (jag hade jordgubbssylt och hallon)
Garnering - Grädde, riven vit- och mörk choklad samt chokladägg
Trevlig bakning!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar