Idag
bytte vi ut det mera vanliga lördagsbaket mot brödbak. Vi känner oss
fortfarande mätta på sötsaker från förra helgen. Jag bakar ofta med barnen men
för att de inte ska få sockerkickar allt för ofta brukar jag variera kakbaket
med brödbak. Det tycker de är lika roligt. Idag
blev det en favorit,Uppsalalimpan, som uppskattas av stora och små. Den är superlätt att göra och kan lätt varieras.
Uppsalalimpa
5
dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2 1/2 dl rågkross eller vetekross
1 dl vetekli
1/2 dl havregryn
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 liter filmjölk
2 dl mörk sirap
Ev. solrosfrön, pumpafrön, aprikoser, fikon.
2
brödformar
175
C, 100 min
Frys
in och ha färskt bröd varje dag. Att baka sitt eget bröd är godare men
framförallt billigare!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar