lördag 14 april 2012

Lördagsbaket

Idag bytte vi ut det mera vanliga lördagsbaket mot brödbak. Vi känner oss fortfarande mätta på sötsaker från förra helgen. Jag bakar ofta med barnen men för att de inte ska få sockerkickar allt för ofta brukar jag variera kakbaket med brödbak. Det tycker de är lika roligt. Idag blev det en favorit,Uppsalalimpan, som uppskattas av stora och små. Den är superlätt att göra och kan lätt varieras. 



Uppsalalimpa

5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2 1/2 dl rågkross eller vetekross
1 dl vetekli
1/2 dl havregryn
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 liter filmjölk
2 dl mörk sirap
Ev. solrosfrön, pumpafrön, aprikoser, fikon.


2 brödformar
175 C, 100 min

Frys in och ha färskt bröd varje dag. Att baka sitt eget bröd är godare men framförallt billigare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar